השירות לעסק שלך בסלולר
אצלנו זאת עובדה!
יותר פניות, יותר לקוחות, יותר מכירות!
פתח חשבון בחינם וקבל 30 יום ניסיון – מתנה!
Hebrew

יחס המרה

יחס המרה מוגדר בתור היחס שבין כמות האנשים שנכנסה לאתר לבין החלק מתוכם, שביצע באתר את הפעולה הנדרשת.

זה יכול להיות קנייה, רכישה, הרשמה, בקשת פרטים, השארת פרטים, מילוי טופס וכדומה. כל פעולה שבעל האתר מצפה שיקרה. יחס המרה איכותי יכול להיות תוצאה של אתר מעוצב היטב, עמודי נחיתה, קידום אורגני, הפנייה של לידים ועוד. כשאתם גולשים באינטרנט אתם נכנסים ויוצאים מאתרים שלא עונים בדיוק על הצורך שלכם במהירות הבזק. כל האנשים שעושים בדיוק אותו הדבר משפיעים באופן ישיר ומצטבר על יחס ההמרה של כל אחד מהאתרים האלה. מכאן אפשר להבין כי ברוב האתרים יחס ההמרה הוא נמוך מאוד ומגיע לסביבות של אחוזים בודדים.

איך אתר יכול לשפר יחס המרה
האתר צריך להיות פשוט, ברור וישיר. המטרה של האתר צריכה להיות ממוקדת. לגולש אין זמן לקרוא ולהתפלפל. הוא מחפש משהו, אין לו זמן, אין לו סבלנות והוא רוצה שזה יהיה פשוט ומיידי לביצוע. מאותה סיבה צריך לעצב את האתר בהתאם. האתר צריך להיות אסתטי, נעים, מושך, ידידותי, מעוצב כדי שהגולש ירגיש בו בנוח, אבל לא צריך יותר מדי צבעים מסובכים ואפקטים מיוחדים שמסיחים את תשומת לבו. כדי לשפר יחס המרה הניווט באתר צריך להיות קל ואינטואיטיבי, ללחוץ כאן, לאשר פה, להיכנס לשם. הוא לא צריך תואר במחשבים כדי להבין כיצד להתנהל באתר.

עוד דרכים לשיפור יחס המרה

חשוב מאוד שהאתר יתאים למירב הדפדפנים ובעיקר לגולשים הרבים שמגיעים מטלפונים ניידים וטאבלטים. כך שצריך התאמה ברזולוציה שהם יקבלו אחרת הם יתיאשו ויעברו לאתר מתחרה. גם המידע שהגולש מקבל צריך להיות ברור. אם הם מגיעים באמצעות מילות מפתח מסוימות כמו ניתוח קיצור קיבה, הם לא צריכים להגיע לעמוד שבו הנושא הוא חיטוב בטן באמצעות לייזר. זה לא מה שהלקוח חיפש. והכי מעצבן זה שאתה רק נכנס לאתר ומיד קופצות לך פרסומות שמפריעות לקרוא ולגלוש בנחת. הלקוח לא בא לבזבז את הזמן שלו על פרסומות הוא רוצה לרכוש ממך משהו. אז אל תפריע לו.

המטרה - אופטימיזציה של כל ביקור באתר
אנו רואים אם כן כי יש דברים רבים שאתר יכול לעשות או לא לעשות כדי לשפר את יחס ההמרה של האתר שלו. כי הרי המטרה היא להגיע לאופטימיזציה של כל ביקור. ישנן היום חברות שמתמחות בתחום של יחס המרה. כך למשל ניתן לערוך ניתוח סטטיסטי של כל המבקרים באתר שלך במשך תקופה מסויימת ומכך להסיק מה הן נקודות החולשה ומה הן נקודות החוזק של האתר. אילו דפים באתר היו הכי אהובים, כמה זמן נשאר כל גולש, לאילו דפים הוא בכלל לא הגיע, מה הוא עשה, מתי הוא עזב, איזה מסלול הוא עשה, מתי הוא נשבר ועוד. ניתוח של כל הנתונים האלה יחשוף את הנקודות הטעונות שיפור באתר כשהמטרה היא לשפר יחס המרה כדי להגדיל את הרווחיות של העסק דרך פעילות האתר.

לצפייה בשירות בסלולר - סרקו את הקוד
פתח חשבון עכשיו ללא תשלום ל-30 ימי ניסיון